La recepta de farines és una crema espessa d’ordi feta amb brou de gallina i sucre. El text és realment breu i sembla que és una recepta indicada per a persones convalescents.

En aquesta recepta es fa una llet d’ametlles amb el brou de gallina i es posa a coure juntament amb la farina d’ordi barutellada (passada pel sedàs) i quan és cuita s’hi pot afegir una mica de sucre blanc. El resultat de la crema és una mica insuls i, si no és que esteu malalts, optaria per preparar altres cremes que apareixen en el Sent Soví com la genestada o el menjar blanc.

Aquesta recepta només l’he trobat al Llibre d’Aparellar de menjar 1 i és pràcticament calcada a la que trobem en el Sent Soví.

Ingredients
350 g de brou de pollastre
35 g de farina d’ametlla
50 g de farina d’ordi
Sal
1 cullerada de sucre

Amb un túrmix, triturar el brou amb la llet d’ametlles durant un minut. Passar la llet per un colador de tela o superbag.
Posar en un cassó la llet i esclafar-la. Quan arrenqui el bull, afegir la farina d’ordi passada pel sedàs i remenar. Coure 15 minuts a foc suau fins a obtenir una crema espessa. Afegir sal i sucre al gust.

  1. D’Aparellar de menjar: 310.
Text original del Sent Soví
Si vols fer farines a hom llevat de malaltia, e trempen règeu lo ventrell, hages farina d’ordi e llet d’ametlles ab brou de gallines. E la llet feta, mit-hi farina barutellada, e mit-ho a coure. Pots-hi metre un poc de sucre blanc.