Hola!
Després d’uns mesos llegint i buscant llibres, cuinant i fent autèntics crims culinaris, avui començo aquest blog.
El Sent Soví és el primer llibre que es conserva de cuina escrit en català. Data del segle XIV i se’n conserven 72 receptes.
En aquest blog pretenc publiar tota i cada una de les receptes que es troben en el Sent Soví. Si alguna vegada heu fet un cop d’ull al receptari, o a altres llibres de cuina medievals, veureu que les explicacions no són massa clares i, a vegades, les explicacions poden ser molt vagues. A més no hi apareixen, en general, les quantitats per fer la recepta. Això m’ha obligat a intentar entendre i decidir les proporcions segons el meu criteri (i la meva pila d’errors i repeticions).
Al tanto! Aquest blog en cap cas preté ser cap mena de manual de cuina medieval ni ser norma de com es preparen les receptes sentsovinesques. Només és una idea que feia temps em rondava pel cap i em venia de gust provar. Hi ha receptes impossibles de realitzar en alguna de les seves parts, sigui per com s’elabora (coccions a l’ast) o per productes que no puc trobar (paons o nous d’eixarc) i per tant intentaré adaptar amb les meves posibilitats.
Benvinguts al blog del Sent Soví!
Si voleu rebre les receptes per correu electrònic, us podeu subscriure a la newletter!
Marta Cuinadiari
Em sembla molt bona idea Martí! Ara mateix em faig seguidora del teu nou blog! Que vaja molt bé este nou projecte! Marta
sentsovi.cat
Gràcies Marta :)
Lluís Domènech i Grau
bona iniciativa.
sentsovi.cat
Gràcies Lluís!
Joan Ramon
Moltes felicitats ! Una idea magnífica!!
Seguiré amatent el teu blog. I moltes gràcies per la feina.
sentsovi.cat
Moltes gràcies Ramón pel comentari. Ens seguim llegint!
Salut!
Alba
Bones! Molt bona iniciativa, felicitats! Voldria subscriure'm a la newsletter però no he trobat on... està habilitat?
Merci i segueix així :)
sentsovi.cat
Hola Alba!
Doncs la veritat és que vaig tenir alguns problemes i no me'n vaig ensortir... Crec que si afegeixes la URL de la web i /feed pots afegir-lo al lector que utilitzis. Tot i així, a veure si aquests dies ho soluciono.
Gràcies per comentar Alba!
Pedro
Hola me gustaría seguir tu blog que lo considero muy interesante pero no se como apuntarme....yo es que soy un poco negado para estas cosas y no se que es eso de la URL de la web,
sentsovi.cat
Hola Pedro!
Creo que lo tengo solucionado. Te puedes suscribir en la barra lateral en el blog :)
javier martinez pujol
Un trabajo impecable...mi mas sincera enhorabuena..me inspiré en alguna para crear otros platos...gracias.