Després d’uns mesos llegint i buscant llibres, cuinant i fent autèntics crims culinaris, avui començo aquest blog.
El Sent Soví és el primer llibre que es conserva de cuina escrit en català. Data del segle XIV i se’n conserven 72 receptes.
En aquest blog pretenc publiar tota i cada una de les receptes que es troben en el Sent Soví. Si alguna vegada heu fet un cop d’ull al receptari, o a altres llibres de cuina medievals, veureu que les explicacions no són massa clares i, a vegades, les explicacions poden ser molt vagues. A més no hi apareixen, en general, les quantitats per fer la recepta. Això m’ha obligat a intentar entendre i decidir les proporcions segons el meu criteri (i la meva pila d’errors i repeticions).
Al tanto! Aquest blog en cap cas preté ser cap mena de manual de cuina medieval ni ser norma de com es preparen les receptes sentsovinesques. Només és una idea que feia temps em rondava pel cap i em venia de gust provar. Hi ha receptes impossibles de realitzar en alguna de les seves parts, sigui per com s’elabora (coccions a l’ast) o per productes que no puc trobar (paons o nous d’eixarc) i per tant intentaré adaptar amb les meves posibilitats.

Benvinguts al blog del Sent Soví!

Si voleu rebre les receptes per correu electrònic, us podeu subscriure a la newletter!